Envision academy - hajvágás

 

 Fodrászat - Step by Step

1. A fejtetőtől a homlok illetve a szemöldökcsúcs irányában képezzünk egy vastagabb háromszög leválasztást, csattal fogjuk össze, majd rögzítsük.

Fodrászat - Step by Step


2. A fülek fölött készítsünk egy kissé diagonális leválasztást, és ezt is rögzítsük.

Fodrászat - Step by Step


3. A nyakszirttől a fül irányában haladva mindkét oldalon készítsünk egy-egy kissé konvex leválasztást. A tarkó felé haladva különítsünk el egy cm vastag tincseket, melyeket egyenként tűzzünk meg, és rögzítsünk.

Fodrászat - Step by Step


4. Kezdjük a vágást a frufrunál, melyet 22,5 fokos szögben, az ujjak között párhuzamosan tartva vágjunk le a kívánt hosszúságúra pontvágás (point cutting) technikával.  

Fodrászat - Step by Step


5. A legnagyobb középső leválasztásnál, a fejtető közepénél fogjunk meg egy tincset, és emeljük el 90 fokban függőlegesen, majd borotva segítségével (peeling technikával) vágjuk le a végeket.

Fodrászat - Step by Step


6. Az 5. lépésben levágott tinccsel folytatólagosan a fül irányában válasszunk le egy másik tincset, melyet vágjunk le hasonló módon, csak hagyjuk 2,5 cm-el hosszabbra az előzőnél.

Fodrászat - Step by Step


7. Ezen a területen az 5. és 6. lépést váltogatva ismételjük, míg teljesen el nem készültünk vele.

Fodrászat - Step by Step


8. A tarkóközéphez érve a leválasztott tincset függőlegesen tartva csúsztatott (slide) technikával vágjuk hozzá a többi hosszabb tincshez. Ezt a módszert alkalmazzuk, amíg végig nem érünk az egész leválasztáson.

Fodrászat - Step by Step


9. Engedjük ki az elülső háromszög leválasztást, és vékonyabb, diagonálisan leválasztott tincsenként vágjuk le a frufru részt csúsztatott (slide) technikával a kívánt hosszúságúra. Szárítsuk meg a hajat, és formázzuk a stílusunk szerint.


Fodrászat - Step by StepHealth and Beauty - Haj és Stílus fodrász szaklap - Szakmai újság


 
 
Bejelentkezés


GoogleaTEdivatod.hu kezdőoldalnak
websas.hu

© 2006 K&K, aTEdivatod.hu projekt

Írjon nekünk, a szerkesztőknek ITT